dijous, 20 de desembre del 2012
dimarts, 4 de desembre del 2012
Una cançó amb molt de missatge per aquest Nadal
Rescordeu la cançó que fa uns dies vau escoltar sobre la màgia d'un mag ??? Avui la Jesi, la Melany, la Mebilim, la Laura i l'Italo l'han cantat i enregistrat. L'han hagut de repetir unes quants vegades, com fan els cantants de debò en els estudis de gravació....
Al final els ha quedat així:
La lletra, per si no la recordeu, diu així:
Si tingués la màgia d’un mag de les bales faria flors, dels fusells, trombons i fagots i dels trons, poemes d’amor.
Si tingués la màgia d’un mag de la gana faria blat, dels canons, prismàtics gegants i dels tancs, camions de gelats.
Si tingués la màgia d’un mag, dels soldats en faria clowns, dels tinents, ocells de paper, ballarines o castellers.
Si tingués la màgia d’un mag, de les mines faria daus, de les bombes, jocs malabars i dels corbs, coloms de la pau.
dijous, 29 de novembre del 2012
5è va a l’Auditori de les Corts
Amb motiu de la celebració del “dia de la música”, el Centre de Recursos Pedagògics ha organitzat unes sessions per acostar la història del jazz a l’alumnat dels centres educatius de les Corts.
Som els nois i noies de 5è els que hem anat a l'audició. Ens ha agradat molt.
Us deixem unes fotos de la jornada.
Etiquetes de comentaris:
5è,
Audició,
Dia de la Música,
Sortides
dimecres, 28 de novembre del 2012
Ens acomiadem de’n Jaume i la Lúa i del Taller THE CITY RINGS
Avui hem acabat el taller que vam encetar ja fa més d’una setmana amb en Jaume i la Lúa de SONS DE BARCELONA.
Fent balanç del que hem après voldríem dir que ha estat una bona i pràctica manera de treballar amb el SO. Hem experimentat amb el so descobrint un món nou de sons al nostre voltant. Però a més a més hem après a fer silenci, a escoltar, a poder expressar i definir sons.
En aquest wix hi ha una recopil.lació de totes les 6 sessions.
Us convidem a entrar-hi i gaudir tant com ho hem fet nosltres amb el taller.
GRÀCIES JAUME I LÚA !!!
GRÀCIES SONS DE BARCELONA !!!
dilluns, 26 de novembre del 2012
Hem acabat les nostres composicions amb l’Audacity!!!!
En aquesta 5ª sessió del taller THE CITY RINGS hem acabat les nostres composicions amb l’Audacity que hem creat a partir dels sons enregistrats per nosaltres a casa i a l’escola.
Per parelles hem acabat de triar els sons que més ens han agradat i després ens hem dedicat a introduir-los a l’Audacity fent diferents pistes. A força d’escoltar i d’anar introduint canvis, retallant, pujant o baixant el so, repetint fragments de so….. hem donat per acabats els nostres “paisatges sonors“.
Esperem que en Jaume i la Lúa ens els deixin escoltar el proper dia ja penjats en el bloc de THE CITY RINGS.
Aquest és el resum del dia d’avui:
dissabte, 24 de novembre del 2012
A 6è preparem una cançó per NADAL
Com cada any quan arriba el NADAL als nois i noies de 6è ens agrada aprendre alguna cançó relacionada que tingui un missatge amb valors nadalencs.
Aquest any n’hem triat una que ens ha agradat molt !!!
Hi ha qui la canta pel dia de la Pau però ens ha semblat que el missatge tant serveix per a un dia com per a un altre. És una cançó de la Dàmaris Gelabert i es titula “Si tingués la màgia d’un mag“.
Quan la sapiguem una mica més l’enregistrarem amb les nostres veus. De moment podem repassar-la tot mirant aquest powerpoint que ens ha preparat la Flora.
Pot ser que tardi una mica en carregar. Tingueu paciència !!!
dimecres, 21 de novembre del 2012
4ª Sessió del Taller de So amb THE CITY RINGS
Gràcies a les gravadores que ens vam endur a casa aquest passat cap de setmana hem pogut escoltar els molts sons del nostre entorn quotidià que vam enregistrar.
Amb aquests sons i l'ajut de l'Audacity ens toca ara fer la nostra pròpia COMPOSICIÓ SONORA.
Aquest és el resum del taller d'avui:
Si voleu descarregar alguna foto cliqueu AQUÍ.
diumenge, 18 de novembre del 2012
Ens preparem per al Dia de la Música, Santa Cecília !
Per celebrar el dia de la Música, és a dir, Santa Cecília, haurem d'informar-nos primer sobre aquests dos grans compositors. Tots dos van escriure òperes i és sobre òpera que versarà l'audició que us hem preparat per celebrar Santa Cecília.
Si cliqueu sobre la imatge s'obriran diferents links que us seran útils per a conèixer més aquests músics.
divendres, 16 de novembre del 2012
Ja tenim la composició sonora dels nostres sons en el taller THE CITY RINGS
Els estudiants belgues de Gant han escoltat els nostres sons i després n’han fet aquesta composició:
GRÀCIES NOIS !!!!
AQUÍ TENIU LA NOSTRA !!!
dimecres, 14 de novembre del 2012
Coneixes LEOPOLD MOZART i el seu "Passeig musical amb Trineu" ?
Leopold Mozart, compositor austríac (1719-1787) que ha passat a la posteritat com a pare que prudentment i sistemàticament va ajudar a desenvolupar el talent dels seus fills Maria Anna i Wolfgang Amadeus, els dos únics supervivents dels set fills que va tenir el matrimoni Mozart; com a autor del primer mètode de violí conegut mundialment i, finalment, com a compositor.
Va compondre obres de caràcter religiós, serenates, concerts, música de circumstàncies, simfonies i divertiments. Leopold Mozart compongué música «popular» (melodia fàcil i una composició senzilla amb períodes clars perquè tothom pogués comprendre la seva música ). Ell volia que les seves composicions agradessin el públic i li permetessin de guanyar diners.
Una de les seves obres més conegudes és "el Paseig Musical amb Trineu"
El Passeig musical amb trineu és una obra «d’humor musical». Fou composta per a les festes de carnaval d’Ausgburg, al mes de gener de 1756, quinze dies abans del naixement de Wolfgang Amadeus. S’hi descriu el viatge en trineu d’un grup de persones que es dirigeixen a una festa. A mig camí descansen i després continuen el viatge; arriben a la sala de ball, ballen les danses alemanyes i, finalment, tornen a casa.

Etiquetes de comentaris:
5è,
6è,
Audició,
Compositor,
Nadal
dimarts, 13 de novembre del 2012
Continuem amb el Taller THE CITY RINGS
Aquest matí hem continuat amb el taller THE CITY RINGS que vam encetar ahir.
Després d’haver experimentat i enregistrat els sons dels nostres objectes personals avui hem posat atenció en els sons de les altres escoles. Els hem analitzat i hem intentat expressar verbalment qualitats, quins sentiments o emocions ens desperten i en quines situacions els podríem trobar.
Val a dir que no ha estat un treball senzill… molts cops ens ha costat trobar l’adjectiu adient per definir un so, ens ha costat triar els millors sons per a la composició….. Però ens ha agradat aprendre a fer servir l’Audacity.
Però sens dubte l’activitat més interessant ha estat la d’unir pistes de sons amb el programa AUDACITY per a obtenir la nostra pròpia “composició sonora”, feta amb sons dels companys de França i Bèlgica.
Aquí teniu un resum de la jornada d’avui. Gràcies Jaume i Lúa per la vostra paciència !!!
dilluns, 12 de novembre del 2012
Hem fet la primera sessió del taller THE CITY RINGS !!!
Avui ha estat la primera sessió de les sis que farem amb en Jaume i la Lúa sobre “els sons del nostre entorn“.
Hem portat objectes personals i ens han ensenyat a descobrir els diferents sons que podem produir amb ells. Hem experimentat i després, amb les gravadores, hem enregistrat els diferents sons….. fent molt silenci, és clar !!!!
Ha estat molt interessant i tenim ganes de sentir com han quedat els sons dels nostres objectes…
En aquesta presentació hi ha fotos i algun video sobre les explicacions del Jaume i la Lúa.
diumenge, 11 de novembre del 2012
Encetem un nou projecte: "The City Rings"
"The City Rings" és un taller que Sons de Barcelona ( col·lectiu iniciat pel Grup de Tecnologia Musical de la UPF amb l'objectiu de desvetllar l'interès pel so i les tecnologies del so com a vies per conèixer e incidir en el nostre entorn, entre el públic general ) fa en col·laboració amb col·lectius similars arreu d'Europa.
Aquest taller es basa en l'interès per com els alumnes participants experimenten el seu entorn quotidià a través del so. Així com en la voluntat de dotar-los d'eines tecnològiques i estratègies creatives per interactuar amb aquest entorn sonor.
Durant el taller els alumnes fan exercicis d'escolta, enregistrament, edició i composició a partir dels sons del seu entorn quotidià.
El taller es fa simultàniament a dues o més escoles arreu d'Europa i s'intercanvien sons, composicions i comentaris a través del blog del projecte.
divendres, 9 de novembre del 2012
Audició: “El matí” de la suite “Peer Gynt”, del compositor noruec E.GRIEG
Parlem de MÚSICA DESCRIPTIVA. Es tracta d’una obra del compositor noruec Edvard Grieg.
Què en sabem de l’autor ?
Edvard Grieg, compositor noruec (1843-1907).
Inicià els estudis musicals amb la seva mare, que era una gran pianista. Als quinze anys els seus pares el van enviar al Conservatori de Leipzig, a Alemanya, on continuà els estudis fins al 1862. Quan va tornar a Noruega, el compositor Rikard Nordraak li feu descobrir la riquesa del folklore noruec, i de seguida se sentí atret per la idea de crear, juntament amb Nordraak, una escola de música nacional noruega; la va fundar l’any 1867 amb el nom d’Acadèmia Noruega de la Música.
Les seves activitats com a pianista i director d’orquestra el van portar a viatjar per tot Europa i conèixer els compositors més importants de la seva època, com ara Wagner, Txaikovski, Liszt i Brahms. L’amistat amb escriptors del seu país, com Henrik Ibsen i Bjørnstejrne Bjørnson, va fer que musiqués molts dels seus poemes i obres de teatre. La majoria de les seves obres s’inspiren en la tradició musical del seu país.
Així va ser com va escriure PEER GYNT, música incidental per a l’obra d’Ibsen. D’aquesta gran obra n’escoltarem un dels fragments més coneguts “El Matí“ i després l'aprendrem a tocar amb flauta.
Podem veure l’argument de l’obra en aquest petit video:
Etiquetes de comentaris:
5è,
Compositor,
Flauta,
Música Descriptiva
dilluns, 5 de novembre del 2012
A 5è aprenem una nova peça amb Flauta: La Flor de la Cantuta
No hi ha peça més dolça i bonica que aquesta “FLOR DE LA CANTUTA” per agafar el gustet d’aprendre a tocar la flauta a 5è. La cantuta era la flor sagrada dels inques…..
Una flor de la cantuta en el río se cayó, púsose contento el río su perfume se llevó.
La flauta del pastor en el río se cayó, púsose contento el río su música se llevó.
El llanto de la niña en el río se cayó, púsose contento en el río cristalino se volvió.
El llanto y la cantuta y la flauta del pastor, pusieron contento al río que ya no los devolvió.
Segur que us encanta !!!!
dimarts, 23 d’octubre del 2012
Parlem de la Música CULTA
Sovint a classe parlem de grans compositors de la història de la música: Beethoven, Bach, Mozart, Vivaldi, Txaikovski.... i escoltem les seves composicions.
També diem que aquesta música la classifiquem com a música CULTA, a diferència de la M. Popular o folklòrica i de la M. Popular o LLeugera.
Potser hauríem d'anar una mica enrere i esbrinar com es classifica la música.... Us deixo una pista....
Ara que ja sabeu que la M. CULTA es classifica dins la Música Profana o no Religiosa podríem anar descobrint més coses a fi d'entendre-la millor. Us proposo un recorregut per aquest wix.
Com a feina de casa us deixo aquest mural de Compositors per a que l'obriu i us dediqueu a escoltar les diferents músiques representatives dels diferents compositors de M.CULTA.
Que gaudiu molt escoltant música !!!
Etiquetes de comentaris:
6è,
Audició,
Compositor,
Història de la Música,
Música Culta
dilluns, 22 d’octubre del 2012
5è canta “El Calendari de Tardor” pel Kantaconmigo
Amb aquest Calendari de Tardor, amb música de la Dàmaris Gelabert, tornem a cantar per tots els nens d’Espanya en el Kantaconmigo.
A veure si us agrada !!!
Etiquetes de comentaris:
5è,
Cançó,
Kantaconmigo,
Projectes,
Tardor
dimecres, 17 d’octubre del 2012
Els de 6è canten pel KANTACONMIGO la cançó de tardor: "La Veu del mar"
Ja fa dies que vam aprendre aquesta bonica cançó de tardor: "La Veu del mar". I avui l'hem cantat per enviar-la al KANTACONMIGO.
La Nerea s'ha encarregat de filmar amb el meu Ipad i l'Aixa ha tingut cura de la música. Esperem que us agradi tant com a nosaltres de cantar-la.
Sentireu que parla del "llevant". El Llevant és el punt cardinal est, i en la rosa dels vents s'anomena també llevant al vent que prové d'aquest punt cardinal. En l'àmbit dels Països Catalans, el llevant és un vent humit, ja que prové del mar.
En el WIX trobaràs les bases musicals per si la vols cantar.
Etiquetes de comentaris:
6è,
Cançó,
Kantaconmigo,
Projectes
dimarts, 16 d’octubre del 2012
Juguem a: Qui és Qui ?
Per a que no se’ns oblidin les seves cares us he preparat aquest mural interactiu. Sobre cada músic se us obriran dues pestanyes: una sobre la seva biografia i l’altra sobre una de les seves composicions més conegudes.
Us proposo jugar a endevinar QUI és QUI. Us animeu ????
Aquest mural l’he fet amb una eina anomenada THINGLINK. Clica sobre la imatge i s’obrirà.
Etiquetes de comentaris:
5è,
6è,
Audició,
Compositor,
Història de la Música,
Música Culta
dimecres, 10 d’octubre del 2012
Tornem al repte del FLAUTATEKA !!!

Aquest matí la Carla, la Iana, la Megan, la Nadia i l’Ariadna de 5è han volgut interpretar una cançó que els ha agradat molt. Es tracta del tema “Els Esquelets“.
De fet és la primera partitura de flauta que aprenen des que han començat aquest curs…. i ho han fet genial !!! I per això han volgut que les gravés pel FLAUTATEKA.
Molt bé noies, seguiu estudiant i tocant la flauta !!!!
Etiquetes de comentaris:
5è,
Flauta,
FLAUTATEKA,
Projectes
dimarts, 9 d’octubre del 2012
Treballem la Dinàmica o Intensitat amb una obra de M.de FALLA: La “Dansa Ritual del Foc”, del seu ballet “El Amor Brujo”

Aquest és MANUEL de FALLA (Espanya, 1876- Argentina, 1946)
Fou un compositor andalús de música clàssica. Amb els catalans Isaac Albéniz i Enric Granados seria el tercer dels noms que conformen la gran trilogia del nacionalisme musical espanyol. Fou també un dels primers compositors d’aquesta tradició que es va donar a conèixer a tota Europa i Amèrica, superant l’aïllament de la música hispana des del segle XVIII.
Va compondre entre altres el ballet: “El amor brujo“ o traduit «L’amor fetiller».
És un ballet-pantomima compost per Manuel de Falla sobre un llibret de Gregorio Martínez Sierra, per a orquestra de cambra l’any 1915, i revisat per a orquestra simfònica i mezzosoprano l’any 1916.
En el següent Wix pots saber més coses d’aquest ballet, concretament de la “Dansa Ritual del Foc“, i seguir la música amb un musicograma.
Fixa't en els signes de DINÀMICA:
pp p mf f ff < >
Etiquetes de comentaris:
6è,
Audició,
Compositor,
Educació de l'oïda,
Musicograma
diumenge, 7 d’octubre del 2012
Primera partitura de Flauta, nois i noies de 5è !!!
He trobat aquesta nova peça de FLAUTA que crec que us agradarà, Los Esqueletos !
Ens anirà molt bé per preparar Halloween.
L’ha fet la guanyadora del 2on Premi Edublogs 2010, Mª Jesús Meruelo de Cantàbria.
dilluns, 1 d’octubre del 2012
Aprenem “El CALENDARI de Tardor”

Una bonica cançó de Dàmaris Gelabert que ens fa un recorregut molt gràfic sobre els mesos que formen la Tardor.
La cantem ???
dijous, 27 de setembre del 2012
IMATGES MUSICALS fetes a 6è des de l’aula TAC
Els nois i noies de 6è ens sorprenen amb aquestes imatges musicals editades des del progrma PhotoFilter a l’aula TAC.
A veure si us agraden !!!
dimarts, 25 de setembre del 2012
El RONDÓ, una Forma Musical que estudiem a 6è
Us heu fixat que quan cantem una cançó alternem entre estrofa i tornada ? La tornada és la part de la cançó que repetim i les estrofes van variant de forma intercalada. Aquesta Forma Musical l'anomenem Rondó.
Però no només parlem de la forma Rondo quan cantem una cançó...
Ara aprofondirem una mica més en el Rondó gràcies a una obra de M.A.CHARPENTIER i unes altres de H.PURCELL.
I ho farem fent servir els MUSICOGRAMES.
“La Veu del Mar”, una bonica cançó de Tardor
S’acosta la Tardor i, després del vent que hem tingut aquest cap de setmana a Barcelona, m’ha vingut a la ment una bonica cançó que ens va que ni pintada…. Parla de la Veu del mar, dels vents, de la pluja …..
A 6è la volem aprendre tot i que és una mica difícil d’afinar.
Aquí la teniu:
divendres, 21 de setembre del 2012
Fem música amb l'IPAD
Des de l'aula TAC volem fer música. I avui hem fer servir l'Ipad de la Flora.
Hem experimentat amb diferenta aplicacions musicals com: Mugician, SoundPrism, Synthastic, Magic Zither, Loopseque, Soundrop, Beat Silice, R-Tap Drums, Nylon Guitar, Moco Sound, Loopseque, Congas, Electro Beats, ... i d'altres.
Després amb el micro i, amb l'ajut de l'AUDACITY, hem enregistrat els audios i els hem arreglat amplificant una mica el so si calia.
També aprendrem a unir els diferents fragments d'audio per a fer composicions més llargues. I ho farem amb l'Audacity.
Per últim pujarem els resultats a SoundCloud i, finalment, els podrem penjar al Bloc.
Podeu escoltar els fragments d'audio encara sense juntar en aquest wix:
dimecres, 19 de setembre del 2012
TUTORIAL bàsic sobre NOTEFLIGHT
Amb l’eina Tildee he preparat aquest tutorial per a aprendre a composar amb NOTEFLIGHT, una aplicació d’escriptura musical que ens anirà molt bé al Cicle Superior.
Si seguiu pas a pas les indicacions us resultarà molt senzill.
Cliqueu sobre el logo i s’obrirà el tutorial.
Ànim i a composar !!!
Etiquetes de comentaris:
5è,
6è,
Composició,
Noteflight,
TIC,
Tutorial
dimarts, 18 de setembre del 2012
Ens presentem...
Som la classe de 6è. I ens presentem en aquest mural fet amb l'eina lino. Esperem treballar molt aquest curs i aprendre moltes coses !!!!
dissabte, 15 de setembre del 2012
Benvinguts al nou curs de MÚSICA !!!!
Un nou curs comença i espero que amb moltes ganes
de fer i viure bona música !!!
Jo ja estic preparada amb moltes propostes i noves idees per fer -vos gaudir de la música i amb ella.
Amb aquesta petita presentació, feta amb Sliderocket, us faré un breu recordatori del que ja fem i de les novetats d'aquest nou curs.
dimarts, 19 de juny del 2012
Els nois i noies de 5è s’acomiaden dels grans que marxen de l’escola
Aquest matí a l’Aula TAC els nois i noies de 5è han volgut tocar l’Hora dels Adéus per acomiadar els seus companys de cicle.
QUE TINGUEU MOLTA SORT I A REVEURE !!!
L’Eric, el Jiabo i l’Italo de 5è toquen pel FLAUTATEKA: L’hora dels Adéus
El Jiabo, l’Eric i l’Italo de 5è us ofereixen aquesta cançó: “L’Hora dels adéus“, adaptació de la cançó popular escocesaAuld Lang Syne.
La lletra de la cançó consisteix en un poema escrit el 1788 per Robert Burns, un dels poetes escocesos més populars. Se sol utilitzar en moments solemnes, com aquells en què algú s’acomiada, s’inicia o s’acaba un llarg viatge en el temps, un funeral, etc …. Se l’ha relacionat especialment amb la celebració del Any Nou.
Auld Lang Syne, en escocès literalment significa “fa molt temps” encara que es tradueix més adequadament com “pels vells temps”. Es canta amb la melodia popular tradicional (folklòrica i anònima) escocesa.
diumenge, 17 de juny del 2012
El meu petit homenatge “MUSICAL” als grans de 6è que ja marxen de l’escola
Encara que el curs s’acabi i hagueu de marxar de l’escola els records de tota la MÚSICA que hem compartit durant aquests nou anys quedarà present i guardada ben a dins dels nostres cors.
Deixeu que us ensenyi alguns d’aquests moments “compartint música”. Són la meva manera de dir-vos….
ADÉU SIAU !!!!
A la Mar i a la Carol els agrada molt ballar !!!
Tenim a 6è dos nenes molt “dansarines”. Resulta que els agrada la música de LAURA BELL BUNDY i, després de practicar molt els passos a casa amb el karaoke de la cançó “Giddy On Up“, m’han demanat si les podia gravar.
I tant que si noies !!!!
Endavant amb la música !!!!
A 6è també els agrada experimentar amb l’IPOD !!!
Avui la Flora ha dut el seu Ipod i ens ha proposat de fer un exercici amb l’aplicació MadPad.
Es tracta d’enregistrar-nos de forma individual, en aquest cas parlant, i després gravar un loop original.
Ha estat divertit !!! Potser un altre dia ho provarem amb la flauta o altres instruments…
Aquests som nosaltres:
Subscriure's a:
Missatges (Atom)